Over ons

MKI Metaalbewerking levert een breed assortiment van kwaliteitsproducten aan gerenommeerde fabrikanten in Nederland, Duitsland en België.

MKI Metaalbewerking bestaat in 2019 al 30 jaar. Bij onze MKI medewerkers zit plaatbewerking in de genen. Dat vindt je terug in de producten die MKI Metaalbewerking tot op de dag van vandaag maakt.

Historie
Gestart in 1989 op het industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht, als onderdeel van het metaalbedrijf Feijen Staalservice, groeide MKI Metaalbewerking, toen nog MKI genoemd als afkorting van Metaal en Kunststof Industrie, uit tot een toeleverancier van precisieplaatwerkproducten en constructies van formaat. Met haar 20 vakmensen en specialisten op precisieplaatwerk gebied, wist MKI zich toendertijd al snel te plaatsen tussen de gerenommeerde plaatwerktoeleveranciers van de negentiger jaren.

Na een management buy-out in 1995 verplaatste het bedrijf zich onder leiding van de toenmalige directeur J.J.M. Michiels naar het industrieterrein Noord in Sittard. Hiervoor werd een nieuw pand gebouwd, wat geheel werd aangepast en ingericht als modern productie bedrijf voor het bewerken en samenstellen van plaatwerkproducten en las-constructies uit dunne metaalplaat. Het bedrijf groeide voortvarend en was een begrip in de regio, in Nederland en in West Duitsland, als het om plaatwerk ging.

In 2005 trok de eigenaar/directeur J.J.M. Michiels, in verband met diens pensioenering zich terug en werd het bedrijf overgenomen door de Kennemer Group in Schagen, een bekende internationale producent op het gebied van kabelgoten en ventilatiesystemen uit dunne plaat.

Omdat de markten van deze 2 bedrijven toch niet helemaal in elkaars verlengde lagen, werd het bedrijf medio 2009 overgenomen middels een management buy-out. Thans is het bedrijf in bezit van de heer J. Schoenmakers, welke het bedrijf voortvarend door de recente woelige recessiejaren loodsten. Dat de klanten de hoogwaardigheid, de vakkennis en de ervaring van MKI Metaalbewerking weten te waarderen, blijkt wel uit de blijvende vaste klantenkring, welke steeds het vertrouwen van het bedrijf hebben weten te waarderen.